Exterior d'un local de restauració al barri de la Marina de Port

El Procicat ha decidit avançar l’horari dels bars i restaurants de Catalunya perquè serveixin esmorzars a partir de les 6 h. Fins ara, havien d’aixecar la persiana a les 7.30 h. El govern manté que hagin de tancar a les 23 h.

Es manté l’aforament de bars i restaurants

Pel que fa als aforaments, es manté la restricció del 30 % a l’interior, malgrat que ja fa temps que el Gremi de Restauració de Barcelona reclama que passi a ser del 50 %. Pel que fa a les terrasses, en canvi, la limitació és de quatre comensals per taula i una separació de dos metres entre les taules.

Aquestes mesures han estat aprovades aquest divendres pel Procicat, que ha acordat ampliar els aforaments del establiments culturals i els comerços.

La flexibilització de les mesures es deu a la bona situació epidemiològica que viu Catalunya, en bona part gràcies a l’embranzida en el ritme de vacunació. A Catalunya, ja s’han vacunat amb una dosi 2.300.201 persones i amb la pauta completa, 1.085.751.

Preferirien que s’allargués l’horari nocturn

Els restauradors aproven que s’avanci l’horari d’obertura de bars i restaurants a les 6.30 h, però afirmen que preferirien que la jornada s’allargués més enllà de les 23 h. “És un restaurant que continua l’horari servint copes, per tant, així podem arribar a facturar. És el que realment ens interessa”, apunta Lluís Alzivar, encarregat del local 4lunch. En la mateixa línia se situa José Caro, treballador del restaurant Brisa sin Prisa. Afegeix que “l’horari de matí no ens influeix, preferim no fer aixecar la gent del seient i que pugui gaudir de la consumició”.

D’altra banda, apunten que la mesura de tancar a les 23 h no només repercuteix el sector, sinó que també és una restricció que propicia les trobades privades i celebracions als carrers sense respectar les mesures de seguretat.