(ACN) Una quarantena de persones s’han concentrat aquest diumenge al migdia al carrer de València, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia, per protestar contra la presència de l’extrema dreta en la manifestació del 8 d’octubre a Barcelona de Societat Civil Catalana contra l’amnistia.

Convocats per Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), els activistes s’han concentrat al carrer i han pintat a terra diversos drets, noms de moviments socials i col·lectius que consideren “trepitjats” per l’extrema dreta. Antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han interposat entre UCFR i la mobilització espanyolista, de manera que no hi ha hagut incidents.

Hi han participat col·lectius que defensen les dones, les persones LGTBIQ+ o el clima

Durant la concentració han fet discursos representants de diverses entitats i col·lectius que donen suport a la UCFR, com Òmnium Cultural, l’Observatori contra l’Homofòbia, ecologistes o familiars de presos del franquisme. També ha acudit a l’acte la regidora de la CUP a Badalona Dolors Sabater.

En els seus missatges han alertat de la presència de “grupuscles feixistes i neonazis” en la mobilització espanyolista contra l’amnistia, i han alertat que aquests grups “amenacen” els drets de les dones, els migrants, els gitanos, els musulmans, els treballadors i les persones LGTBIQ+, a més d’anar contra la diversitat lingüística, la memòria històrica o la lluita contra el canvi climàtic.

La preservació dels drets, el gran objectiu comú

L’acte ha acabat simbòlicament amb els concentrats trepitjant diversos drets humans pintats a terra amb guix o en una pancarta, com asseguren que fa l’extrema dreta manifestant-se pel centre de Barcelona. En dissoldre’s la concentració, poc abans de l’inici de la manifestació de SCC, alguns activistes s’han escridassat amb manifestants espanyolistes que anaven cap al passeig de Gràcia.