El projecte comunitari de l’Antic Teatre i els casals de la Gent Gran del Casc Antic han estat els artífexs de la protesta. L’acció ha començat a la confluència del carrer de Trafalgar amb el passeig de Lluís Companys i ha seguit fins al solar del carrer Rec Comtal. Allà, una banda de músics han amenitzat la protesta per aconseguir que, en comptes d’un hotel, s’hi construeixin habitatges socials i residències per a la gent gran.

Just abans de la “performance”, la plataforma contra l’Hotel Rec Comtal ha organitzat una paella popular reivindicativa i un taller de pancartes.

Els veïns fa temps que es mostren en desacord amb la construcció de l’hotel perquè creuen que ja n’hi ha massa al districte de Ciutat Vella i, concretament el barri de Sant Pere, no necessita aquesta classe d’infraestructures.

També estan preocupats per si sota el solar hi ha un tram del que va ser el Rec Comtal de la ciutat. Consideren que, si és així, significaria un patrimoni arquitectònic prou important com perquè l’Ajuntament el conservi per als ciutadans.