MONTSE GATELL, presidenta de l'Institut Català de les Dones "D'una banda acostar els serveis a les dones que ho necessitin i a la ciutadania en general, i de l'altra, fer prendre consciència que la violència contra les dones és un problema estructural de les nostres societats i que és un problema social. Hem de treure'l de l'àmbit privat perquè sigui considerada una xacra social."

Des de fa uns dies la xarxa de metro i d’autobusos de la ciutat acull una campanya informativa per difondre el servei telefònic d’atenció a les dones que pateixen violència masclista. Una iniciativa que forma part del conveni de col·laboració que TMB i el Departament de Benestar Social i Família han signat aquest divendres.

El president de TMB, Joaquim Forn, i la consellera Neus Munté han fet ofical aquest acord que té l’objectiu de fer més visible la línia telefònica 900 900 120, perquè les dones que viuen una situació de violència masclista sàpiguen on adreçar-se. Per això al metro i als autobusos es reparteixen fullets i es projecta un vídeo anunci que informa del servei d’aquesta línia. Un servei confidencial i gratuït que cada any rep unes 10.000 trucades, sobretot relacionades amb violència psicològica.

Segons la directora de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, aquesta campanya té dues funcions principals. D’una banda, diu, “pretenem apropar el servei a la ciutadania i a les dones que ho necessitin”, i, de l’altra, “conscienciar que la violència contra les dones és un problema social.”

El president de TMB, Joaquim Forn, ha valorat positivament el conveni de col·laboració i ha afegit que d’aquesta manera TMB “dóna compliment a una de les seves funcions, més enllà del transport públic, de poder col·laborar en la comunicació d’aquestes polítiques.”

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assegurat que el servei de la línia 900 900 120 “és la porta d’entrada a la xarxa especialitzada d’intervenció integral contra la violència masclista”. Munté també ha destacat que qualsevol eina que permeti “visibilitzar i difondre les eines per lluitar contra aquesta xacra social ens convé, i ens convé molt.”