ALBERT TORT, president del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona "Ens comencem a sentir formats i informats. Hi ha hagut un gran punt d'inflexió quan la Teresa Romero s'infecta, surt en els mitjans de comunicació el dia 8 d'octubre i som a dia 17, per tant, en aquesta setmana dir que tots els professionals estan formats i dir que tenen l'habilitat per fer front a un possible cas d'Ebola, no hi ha el suficient temps per dir que el 100% de les infermeres, les auxiliars, els metges, els portalliteres, els serveis de neteja estan absolutament preparats. No ho podem assegurar. Com a ciutadà percebo que en el nostre territori les autoritats sanitàries estan tractant la informació amb molt de rigor i amb molta seriositat. En canvi, des del Ministeri no tinc aquesta sensació."

El responsable dels infermers de Barcelona ha afirmat que a Catalunya s’està treballant per fer front a possibles casos d’Ebola amb formació, informació i entrenament. Segons Tort, actualment no hi ha alarmisme, però sí una alta preocupació sobre com actuar per evitar contagis. El president de l’entitat ha afirmat que no es pot garantir que el personal sanitari estigui “absolutament preparat”, sobretot perquè fa poc més d’una setmana de l’anunci del cas d’Ebola detectat dins l’estat.

Tort ha assegurat que el risc d’infecció a Catalunya és molt baix, perquè no hi ha vols directes amb les zones afectades d’Àfrica ni tampoc relacions comercials amb aquests països. “Percebo que en el nostre territori les autoritats sanitàries estan tractant la informació amb molt de rigor i amb molta seriositat. En canvi, des del Ministeri no tinc aquesta sensació”, ha afegit.