Un total de 2.500 farmàcies de tot l’estat, de les quals més de 300 han estat catalanes, han participat en aquesta investigació promoguda pel Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, amb la col·laboració de Coca-Cola, Central Lechera Asturiana i l’empresa farmacèutica Ferrer. L’estudi conclou, entre altres coses, que les dones a Catalunya consumeixen prop d’un 10% més de brioxeria i rebosteria industrial que la mitjana espanyola. Precisament aquests aliments són els que es recomana evitar consumir especialment en l’etapa menopàusica, ja que aporten baixes quantitats de nutrients.

L’altra dada que destaca aquest estudi és que les dones catalanes en edat climatèrica fumen menys. A Catalunya hi ha un 17,8% de fumadores, mentre que la mitjana espanyola es troba per sobre del 21%. Les xifres també mostren les diferències en el nombre d’exfumadores: un 31% a Catalunya i un 25,9% a Espanya.

Pel que fa a la dieta mediterrània, els resultats a Catalunya són semblants als espanyols. Els resultats mostren que les catalanes haurien de menjar més fruita i llegums.

Per altra banda, Catalunya manté el mateix nivell en el consum global de suplements i complements nutricionals, a excepció del consum de plantes medicinals i homeopatia, que supera la mitjana amb més d’un 6%.