Un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de Sant Jaume per protestar contra les retallades que patiran molts centres educatius en perdre la consideració d’alta complexitat. Això suposarà la pèrdua de recursos per als múltiples centres que canviaran de categoria, en especial per als 66 centres de tot Catalunya que passaran d’alta complexitat a categoria estàndard, segons el sindicat Comissions Obreres.

A Barcelona, almenys 16 centres deixaran de ser considerats d’alta complexitat i segons les famílies, això “afectarà greument la vida escolar“. Asseguren que la nova catalogació va en contra de la igualtat d’oportunitats i que perjudica centres on hi ha un gran nombre de families vulnerables. No entenen que el Departament d’Educació hagi decidit fer el canvi en el context de pandèmia, que encara ha perjudicat més els més vulnerables.

“Per què ara?”

Per tot això, el Grup d’AMPA/AFA en Lluita amb el suport d’altres entitats es pregunta “per què ara” i demana que, com a mínim, s’esperi que es normalitzi la situació i es tinguin dades de com han afectat aquests dos anys les famílies.

També reclamen més transparència en el procés de catalogació i més diàleg: “Que vinguin a les nostres escoles directament, que el senyor conseller vingui i vegi com és la realitat de la nostra escola“, proposa Sabrina Werner, de l’AMPA de l’Escola Pere Vila. Lamenta que han demanat una reunió amb el conseller Gonzàlez-Cambray però no n’han obtingut cap resposta.