Més d’un centenar de persones —moltes acompanyades d’infants— s’han concentrat aquest dimarts a la tarda contra les “retallades” que, asseguren, es produiran el curs vinent en centres educatius d’alta complexitat.

La concentració, que ha començat a les sis de la tarda davant del Consorci d’Educació de Barcelona, l’han convocat el sindicat de docents USTEC-STEs (IAC), la CGT i l’Associació de Famílies en Lluita i també té el suport de CCOO. Denuncien que uns 250 centres de Catalunya canviaran de tipologia el proper curs i perdran la categoria de mitjana alta, alta o molt alta complexitat. Asseguren que, encara que aparentment això sembli una bona notícia, “implica la pèrdua de recursos humans necessaris en un moment crític per al sistema educatiu”.

Retallades del 10 % del claustre

Les organitzacions convocants de la protesta expliquen que “en el cas d’un institut de secundària de dues línies de molt alta complexitat es retallaran 3,5 professors, el 10 % del claustre, i en una escola d’educació infantil i primària es perdran fins a 4,5 mestres“, el 13 % del total. A més, lamenten que “també s’eliminaran professionals TIS (tècnics en integració social) i recursos pedagògics i econòmics a què tenen dret aquests centres”.