La cultura vegetariana i vegana captiva cada cop més ciutadans. Segons un estudi de la Campanya Barcelona VegFriendly, 9 de cada 100 barcelonins es decanten per aquest tipus de menjar. Alguns ho fan per convenciment i d'altres, en canvi, per motius de salut. Això ho han notat els restaurants especialitzats en menjar vegetarià i vegà, dos termes que sovint es confonen però que són ben diferents. I no és només una tendència alimentària de futur, sinó també una aposta de negoci. Ho saben en aquest restaurant que fa més de 35 anys que treballa en el món del vegetarianisme, creuen que és una mirada cap al futur. Hi ha molts motius per sumar-se al consum vegà o vegeterià, fins i tot la bona presència dels seus plats.

La primera guia de restaurants vegetarians i vegans de la ciutat, publicada el 2011, recollia 42 establiments. A la segona edició ja n’hi apareixien 63. Només és una prova que aquestes opcions de consum estan arrelades a la ciutat. La comissió d’economia d’aquest dimarts va aprovar una proposició d’ERC perquè Barcelona sigui una ciutat “veg-friendly”.

Leonardo Anselmi, impulsor de la iniciativa “BCN veg-friendly”, ha apuntat en una entrevista a Barcelona FM que un dels avantatges d’aquesta etiqueta seria atreure un nou perfil de turista, el públic vegà i vegetarià. Una estratègia competitiva, diu, que permetria avançar-se a altres ciutats. Anselmi ha explicat que fa deu anys que segueix el veganisme. Després de veure un vídeo d’un escorxador, “no volia seguir formant part d’allò”.

Vegetarià o vegà?

Diccionari en mà, vegetarià és qui s’alimenta exclusivament de vegetals. El veganisme, en canvi, va més enllà i rebutja el consum de qualsevol producte d’origen animal, no només en l’alimentació sinó també en altres àmbits com la roba o els cosmètics.