L’Hospital de Sant Pau constata que des de 2010 ha augmentat de manera preocupant el consum d’alcohol, per davant d’altres drogues com la cocaïna o l’heroïna. Segons el cap de la Unitat de Conductes Addictives del centre, José Pérez de los Cobos, l’alcohol és sempre “una mena de convidat” dels addictes a altres substàncies il·legals, o a comportaments patològics com l’addicció al joc.

Segons José Pérez, les diferents addiccions no es poden tractar de la mateixa manera, ni totes les drogues generen el mateix grau d’addicció. Pérez destaca, per exemple, que el cànnabis és la droga més estesa però desemboca en molt poques demandes de desintoxicació, mentre que la cocaïna o l’heroïna, menys consumides, donen uns índexs molt alts d’ingressos a l’hospital. En aquests últims casos, assegura, els addictes segueixen consumint, tot i ser conscients que la droga els està causant malalties i altres afectacions.

L’Hospital de Sant Pau va inaugurar aquest dijous les noves instal·lacions de la Unitat de Conductes Addictives, més funcional i adaptada als nous dispositius amb què treballen els especialistes. El Sant Pau va començar a tractar aquestes patologies l’any 1987, fa gairebé 30 anys, en els anys en què va despuntar el consum d’heroïna.