Les obres per rehabilitar l’Hivernacle de la Ciutadella ja estan en marxa, després de més d’una dècada en estat de degradació, però encara és una incògnita quins usos tindrà l’espai. L’Ajuntament ha explicat que ha de treballar en una proposta tot i que la intenció és que la ciutadania pugui gaudir de l’edifici. Mentre el projecte d’usos està pendent, betevé ha volgut conèixer les propostes dels barcelonins, que són ben diverses.

La majoria de les idees s’encaminen a convertir l’espai en un equipament cultural, tot i que l’opció d’aprofitar-lo com a localització esportiva també és una proposta que predomina entre els enquestats. En l’àmbit cultural, molts parlen de fer-hi concerts d’artistes i grups poc coneguts. Fins i tot, hi ha qui proposa fer una llista d’espera a la qual s’hagin d’apuntar aquells que hi vulguin actuar. D’altres proposen fer-hi una sala de teatre o una biblioteca.

Entre els que aposten per la vessant esportiva, hi ha qui creu que una bona opció seria fer-hi pistes de bàsquet, futbol o muntar-hi un gimnàs, mentre que d’altres prefereixen opcions fitnes d’un altre tarannà i proposen que s’hi facin activitats de ioga. També hi ha qui proposa convertir l’Hivernacle en un espai cívic que també serveixi per refugiar-se del fred o la calor.

L’Hivernacle, escenari d’un banquet nupcial

Al marge de les propostes d’usos, un dels ciutadans amb qui ha parlat betevé ha explicat una experiència personal amb l’Hivernacle que en l’actualitat pot resultar curiosa: l’espai s’oferia als ciutadans i, en el seu cas, el va aprofitar per fer-hi el banquet nupcial després de contraure matrimoni a l’església de Santa Maria del Mar.