La Ricarda

Aena ha posat per primera vegada sobre el paper que el seu projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat inclou allargar una pista per sobre de l’espai natural protegit de la Ricarda. L’ens aeroportuari ha presentat aquest divendres el Document de regulació aeroportuària (DORA) davant de la Comissió Aeroportuària de Catalunya.

Segons el DORA, la intenció d’Aena és ampliar el camp de vol de l’aeroport cap a la zona est “afectant zones de la Xarxa Natura 2000” i assenyala que caldrà establir les compensacions corresponents. Presentar el projecte a les autoritats catalanes és un pas previ, i obligatori, a la seva aprovació. El Govern espanyol vol aprovar el document al Consell de Ministres abans de finals de setembre.

A principis d’agost, la Generalitat i l’Estat van arribar a un acord per ampliar l’aeroport de Barcelona-el Prat, tot i que no concretava quin impacte tindria sobre la reserva natural de la Ricarda.

L’alcalde del Prat acusa la Generalitat de “mentir”

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha assegurat que el DORA evidencia que la Generalitat “ha mentit” quan ha dit que no es malmetria la Ricarda amb l’ampliació de l’aeroport i ha augurat que la Comissió Europea no avalarà la construcció sobre un espai natural. Mijoler també ha fet una crida a participar massivament a la manifestació del proper dissabte 19 de setembre perquè no s’aprovi el projecte d’ampliació de l’aeroport. Assegura que el consistori s’hi oposarà “fins a les últimes conseqüències legals”.