La persona propietària del gos abatut per un agent de la Guàrdia Urbana aquest dijous a la matinada a Montjuïc acusa el cos d'”encobrir” l’actuació policial. La dona, que té cinc gossos més a càrrec, ha explicat en declaracions a betevé que la Urbana s’ha presentat al seu domicili passades les tres de la matinada per identificar els animals i fotografiar-ne la documentació. Segons la tenidora, els agents li han assegurat que havien “disparat a l’aire” i que no havien pogut trobar la gossa perquè “s’havia “desorientat i amagat entre els matolls”. Diu que ha estat cinc hores més tard quan els agents s’han posat en contacte amb ella per comunicar-li que l’animal era mort.

La dona que vivia amb els animals creu que en un inici els agents han volgut amagar-li l’abatiment del gos. Per això vol denunciar-los. “S’han rigut de mi a la cara en no dir-me la veritat”. Aquesta persona tenia sis gossos en total: tres cadells, dos caçadors sense raça definida i l’American Stafford abatut. Segons fonts policials, dos ciutadans i un policia han resultat ferits per mossegades de gos. La dona defensa els seus animals i diu que mai no han tingut comportaments perillosos. Explica que un parent anava a passejar-los “des de feia mesos” als Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, on s’ha produït l’incident.

La tenidora ja ha recuperat els cinc gossos restants

La tenidora argumenta que el passejador dels gossos s’havia quedat pendent dels tres cadells a la part superior del parc i que els tres més grossos havien anat sols cap a la part inferior, on han succeït els fets. Ha estat en aquest moment quan els animals han rodejat un dels agents de la Urbana amb una actitud agressiva, escena que ha acabat finalment amb un dels gossos abatuts. La dona assegura que només havien passat “pocs minuts” de temps fins que el passejador ha sentit uns trets.

La dona ha recuperat els cinc gossos aquest dijous a la tarda, després que hagin passat una nit a un centre d’acollida d’animals.