La protesta número 130 dels ciutadans que diàriament tallen l’avinguda Meridiana contra la sentència de l’1-O va tenir, aquest dijous, un convidat especial. El cantautor Lluís Llach va anar a cantar-hi ‘L’estaca’. En acabar la interpretació, Llach va dir als concentrats: “Som rics en apallissaments, som rics en persecucions, però sobretot som rics en futur, no ho oblideu mai”.

L’actuació del cantant, i també exdiputat, a la Meridiana arriba en plena polèmica entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per la protesta. El govern municipal ha tornat a reclamar a la conselleria d’Interior que posi fi als talls. En la carta enviada per la Guàrdia Urbana s’argumenta que en la protesta “s’han produït alteracions de l’ordre públic i danys a béns públics i privats” i “existeixen raons fonamentades que tornin a produir-se”. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha dit que el tall “s’ha d’acabar” perquè “la ciutat n’està farta”.

Es tracta del quart informe que la Urbana fa arribar a Interior. En els tres primers, l’Ajuntament de Barcelona havia demanat modificar el format del tall per minimitzar-ne l’impacte. El quart informe és més contundent i demana expressament que a partir d’ara es prohibeixi el tall “en aquest indret o d’altres d’alternatius”.

Per la seva banda, el govern no ha volgut fins ara desautoritzar la iniciativa, escudant-se en el dret a la manifestació dels participants. El tall té lloc cada dia entre les 19 h i les 22 h.