Tot a punt per a l’estrena del documental ‘Al otro lado del cuidado’. S’estrenarà aquest diumenge, 23 de febrer, a les 16 h a Lafede.cat, al carrer de les Tàpies, 1-3 de Barcelona.

El documental està impulsat per l’associació Mujeres Migrantes Diversas amb l’objectiu de mostrar la realitat de les dones migrants que es dediquen a les cures. La majoria de les protagonistes, de fet, no tenen papers.

Una de les protagonistes del documental és Carmen Juares, membre de Mujeres Migrantes Diversas. Ella explica que cal “explicar aquesta realitat invisibilitzada perquè, si no, és com si no existís”. Juares denuncia que treballen “en condicions precàries” i que en molts casos les dones no tenen dret a l’atur. “Calen polítiques públiques per fer front a la crisi de les cures sense explotar dones”, ha dit Carmen Juares.

Una altra de les protagonistes és Paula Clarós, qui denuncia que les dones que acaben de migrar a l’estat espanyol “no tenen altres oportunitats” i han d’acceptar feines en les quals “se’ls neguen els drets”.

‘Al otro lado de las curas’ està dirigit per Denis Nadal, de la cooperativa audiovisual Bruna, i s’ha fet en col·laboració amb Red MGD i InteRed Catalunya.

Paral·lelament a l’estrena del documental, aquest diumenge també es presentaran les conclusions d’un estudi sobre la feina de les treballadores de la llar, en el marc de la jornada Cuidar para Sostener la Vida.