(ACN) Els magistrats de les sales civils de l’Audiència de Barcelona han celebrat aquest divendres al matí una reunió per unificar els criteris sobre els desnonaments. La intenció és fer públic l’acord la propera setmana, ja que primer s’ha de redactar i validar per part dels intervinents. El Consell de Garanties Estatutàries considera “inconstitucional” la definició d'”habitatge buit” que es fa en el nou decret aprovat pel govern.

Aquest decret obliga els bancs, fons d’inversió i grans tenidors a oferir un lloguer social a inquilins però també a ocupes que puguin demostrar vulnerabilitat. Els activistes en defensa de l’habitatge, però, diuen que no s’està aplicant.

El cas del Bloc Llavors 

D’acord amb aquest decret, el mes passat, una jutgessa va aturar el desnonament del Bloc Llavors, l’edifici del Poble-sec ocupat per sis famílies vulnerables. Ho va fer per donar temps al propietari, que és un fons d’inversió, per oferir un lloguer social. Ara bé, això no va arribar i, dies més tard, la magistrada va reactivar el llançament, aquest cop amb data oberta, al·legant que es tracta d’una llei administrativa que no vincula els jutges que actuen per la via civil.