Reduir la taxa de pobresa laboral

per sota del 7 %, revertir les diferències de renda entre barris o disminuir el nombre de llars amb pobresa energètica a la ciutat. Són algunes de les 12 fites que s’ha marcat l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva fins al 2027. betevé, a través del projecte des-iguals, ha donat veu a alguns dels protagonistes que viuen de primera mà aquestes situacions. Aquest dilluns han explicat la seva experiència en una taula rodona, moderada per la periodista Gabriela Grífol, que s’ha organitzat a El Born Centre de Cultura i Memòria.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Projecte des-iguals de betevé” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https.www.beteve.cat/desigualtats/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’acte s’ha fet en el marc de la jornada anual de l’Acord Ciutadà. En formen part 742 entitats de tota la ciutat que treballen des de diversos àmbits. El projecte va néixer el 2006 i, des d’aleshores, juntament amb l’administració, treballen en xarxa i de forma conjunta. La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha afirmat que precisament “el treball cooperatiu és la clau de l’èxit del projecte”. La presentació, que ha estat conduïda per la periodista Núria Dias, ha acabat amb una foto de família. També s’ha pogut veure una exposició en què han participat 12 artistes gràfics, que han donat el seu punt de vista sobre les desigualtats socials.

Una radiografia de les diferències socials de la ciutat

Amb el projecte des-iguals, betevé ha volgut sumar-se a l’Acord Ciutadà. El director Sergi Vicente assegura que betevé tenia clar que havia de participar d’alguna manera com un “mitjà de servei públic per als ciutadans”. Ho ha fet a través d’un especial que recull testimonis que viuen en primera persona situacions de desigualtat. Un d’ells és en Marc Buxaderas, un jove de 19 anys estudiant de Ciències de la Comunicació. En Marc és la prova més evident que els programes d’autonomia personal i vida independent són el camí cap a la inclusió.

Comparteix a: