autonomia

Un “sobre rodes” que desperta consciències

Un 8 % dels ciutadans de Barcelona pateixen alguna “dis-capacitat”. Dins d’aquest col·lectiu, les persones amb limitacions físiques motrius en són el grup més nombrós. Per descriure en Marc Buxaderas no calen  adjectius, verbs o etiquetes. Els seus monòlegs no tenen glamur, són tal com raja. Amb un estil descarat connecta amb auditoris plens d’estudiants i de professionals en recursos humans als qui explica els conflictes entre un món sobre rodes i un sobre sabates. Tot un manual d’humor intel·ligent i capacitat comunicativa que desperta consciències. Comproveu-ho!

“Podem aportar moltes coses a la societat, des de la nostra visió d’1,25 del terra. És important que hi hagi referents de discapacitats però igual que referents de grassos, perquè tots són prims i amb el cul al seu lloc”

En Marc és la prova més evident que els programes d’autonomia personal i vida independent són el camí cap a la inclusió. Estudia primer de Ciències de la Comunicació a la UAB i ho pot fer amb el suport del PIUNE, un servei adreçat als estudiants amb “dis-capacitat” per respondre a les seves necessitats individuals i coordinar-les amb el professorat perquè puguin seguir els estudis acadèmics amb èxit. Gràcies a aquest servei, pot moure’s amb suport per la universitat, pot trobar companys que l’ajudin amb el tema dels apunts i pot tenir a l’abast les tecnologies que facilitin accedir als estudis superiors amb igualtat d’oportunitats que la resta dels alumnes.la dada

Al districte de Ciutat Vella, el 73 % de les llars no són accessibles en cadira de rodes. A l’Eixample, aquesta xifra baixa fins a un 18 %

Consulta més dades sobre les desigualtats a Barcelona

El primer examen universitari

El seu projecte personal ‘Posa un discapacitat a la teva vida’ ha guanyat el premi solidari ONCE 2018 per les seves reflexions sobre les vivències quotidianes. En aquests monòleg descriu les peripècies del dia en què va fer el primer examen a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Anècdotes en clau d’humor  per transmetre valors i reflexions que van més enllà d’una simple riallada.