El Sindicat de Professors de Secundària ja treballa en una vaga indefinida a partir del 13 de juny i fins a final de curs a l’educació secundària. Així ho ha explicat a betevé el seu portaveu, Joan Alís, que afegeix que aquella setmana es quan es fan avaluacions d’ESO als instituts i amb l’aturada es busca que hi hagi “una afectació significativa en els serveis públics a final de curs”. Una vaga que coincidirà també amb la selectivitat (14,15, 16 de juny), tot i que des del sindicat es precisa que “no es vol afectar els alumnes en la prova més important”.

Des d’aquest sindicat no descarten fer abans noves vagues i mobilitzacions unitàries, després que Educació ha donat per tancades les negociacions i vol tirar endavant amb el nou calendari escolar, tot i el rebuig sindical. La primera gran jornada reivindicativa dels sindicats amb les famílies serà el proper 14 de maig per denunciar l’actitud del departament i demanar revertir les retallades educatives. Segons el Sindicat de Professors de Secundària, es buscarà la unitat de tots els sindicats per treballar en altres mobilitzacions al llarg d’aquest tercer trimestre.

El nou calendari i el retorn de l’hora lectiva, esculls en les negociacions

Els sindicats, doncs, continuen amb les mobilitzacions després de les cinc jornades de vaga convocades al març i no descarten convocar al maig noves vagues unitàries. Des del sindicat majoritari a la secundària, critiquen al departament que no apliqui la reducció d’una hora lectiva al curs que ve i desmenteixen que sigui massa tard per ampliar les plantilles docents, com va argumentar el departament. Asseguren que “Educació té marge fins al 15 d’agost per contractar més professors” i acusen la conselleria de presentar “propostes verbals que mai han posat en paper”.