Després d’una marató de pregàries, amb misses diàries durant una setmana, ha arribat el dia de la processó per demanar que plogui. La basílica de Santa Maria del Pi, al Gòtic, ha celebrat aquest vespre la desfilada per invocar la pluja. A les 19 h s’ha fet la missa i una hora després ha sortit la processó amb la presència del cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. En alguns moments del recorregut ha calgut tapar la figura del Crist, precisament, a causa de la pluja.
Pregàries amb resultats?
Els impulsors de l’oració estan satisfets amb el resultat. Les pregàries van començar fa nou dies i, fins divendres, cada dia hi ha hagut la mateixa demanda: que plogui. El segon dia va regalar la primera pluja, i aquest dissabte, que el Sant Crist de la Sang ha sortit en processó per reblar la rogació, ha estat plovent des de primera hora del matí. De fet, és el dia amb més pluja des de fa gairebé mig any.
“No té a veure només amb els creients, sinó amb tota la ciutadania. Som els responsables del que està passant amb el canvi climàtic“, apunta Jordi Sacasas, arxiver de Santa Maria del Pi. L’arxiconfraria del Sant Crist de la Sang ha preparat durant tota la setmana la processó d’aquest vespre, una desfilada austera i a la catalana. El Crist que alçaran pesa uns 50 quilos.
Omella encapçala la processó
El recorregut de la processó ha començat a la plaça del Pi, ha continuat pel carrer del Cardenal Casañas fins a la Rambla i ha enfilat el carrer de l’Hospital fins a la plaça del Pedró, on s’ha fet una oració. De tornada a la basílica, ha passat pel carrer del Carme, la Rambla, Portaferrissa i, altre cop, la plaça del Pi.
Es tracta d’una processó documentada des del segle XVII i que, segons consta en els arxius de Santa Maria del Pi, va sortir per última vegada en la sequera de 1945. “Si traiem el Sant Crist és perquè, realment, hi ha una causa important”, sentencia Sacasas.