L’actuació varia en funció d’on es trobi situat el porc senglar. Si es detecta en una zona propera al Parc de Collserola, per sobre de la Ronda de Dalt, actua la Guàrdia Urbana. En canvi, si l’animal s’ha localitzat a la trama urbana, es considera que genera perill i la tasca l’assumeix el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFAS) de la UAB. En aquest cas, els veterinaris s’ocupen d’anestesiar l’animal i aplicar-li l’eutanàsia.

El president de Libera!, Carlos López, critica que “una ciutat com Barcelona, que s’ha declarat amiga dels animals”, encara opti per matar-los. López proposa que s’activin tècniques d’esterilització, tal com es fa en gossos i gats, i es tornin a introduir a l’hàbitat natural. Posa com a exemple els casos del Regne Unit i els Estats Units, en què “s’apliquen anticonceptius a les femelles perquè no ovulin”.

Pel que fa al senglar que es va abatre aquest dimecres en ple Eixample de Barcelona, López critica fermament que s’apliqués una injecció letal a l’animal i advoca per “canviar el concepte, la moral de l’època, i pensar que tots som habitants del planeta i hem de viure en convivència“.