Havia estat la mateixa parella qui havia alertat Emergències que el nadó no respirava. Quan se’n van fer càrrec els sanitaris de l’Hospital Vall d’Hebron, i en veure les ferides que el bebè presentava, es va procedir a activar el protocol per maltractament infantil habitual en aquests casos, que consisteix a avisar d’immediat la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i els Mossos perquè n’investiguin els fets. La policia, després d’interrogar els pares, van detenir-los dimarts al seu pis del districte de Nou Barris. Tenen 20 anys i són de nacionalitat espanyola.

Una de les primeres reaccions per la mort del nadó ha arribat de la Generalitat. La vicepresidenta, Neus Munté, -consellera també de Benestar Social i Família- ha condemnat “enèrgicament” aquest suposat homicidi, i ha recalcat que no s’escatimaran esforços “per evitar que crims com el que presumptament ha succeït no es tornin a produir”. El govern recorda que el telèfon gratuït Infància Respon 116 111 permet fer arribar qualsevol sospita per un possible “maltractament, desemparament o risc” d’una cosa o l’altra. I que també es pot utilitzar el correu electrònic infanciarespon.bsf@gencat.cat

També el síndic de greuges s’hi ha referit, abans de saber-se el tràgic desenllaç. Rafael Ribó ha anunciat que s’ha obert una investigació per mirar d’esclarir si tant la Generalitat com l’Ajuntament, a través dels serveis socials, no van detectar de manera adequada “signes previs” que haguessin pogut determinar la situació de vulnerabilitat de la criatura en el seu entorn familiar.