Una nena, la Ines Valeria Anchundia Parraga, és el primer nadó del 2021 nascut en un hospital del sistema públic de salut a Barcelona. Ho ha fet a les 0.02 hores a l’Hospital Vall d’Hebron amb un pes de 2,790 quilos. El part no ha tingut cap complicació per als sanitaris.

Els seus pares, l’Alisson i en Kevin no han pogut conèixer plegats a la seva filla perquè ell, que és positiu en coronavirus, està aïllat al seu domicili. De fet, fins d’aquí a quatre dies no podrà conèixer la seva filla. Qui sí que ha pogut compartir una estona amb la mare de la Ines i la petita ha estat la seva sogra.

La metgessa adjunt d’obstetrícia i ginecologia de l’Hospital Vall d’Hebron Itziar Garcia ha assegurat que si tant el pare com la mare haguessin estat positius, ell hauria pogut ser present al part, però com que ella era negativa no podien “exposar la dona i el nadó a aquest risc”.

El de la Inés no ha estat, però, el primer naixement a Catalunya. Aquest mèrit se l’ha endut la Yinara Carmona Jiménez. Segons ha informat el Departament de Salut a través de Twitter, ha nascut a les 0.00 hores i és de Constantí (el Tarragonès). La petita ha pesat 3,150 quilos i els seus pares són l’Aleix i la M. Carmen.

(ACN).- A la Catalunya Central, l‘Arnau Artero Gras ha nascut a les 00.16 hores d’aquest 1 de gener a l‘Hospital d’Igualada. El nen ha pesat 2,390 quilos. Quan passaven quatre minuts de la una de la matinada ha nascut l‘Ariet, el primer nadó a Lleida, i ho ha fet a l‘Hospital Arnau.

A la regió sanitària de Girona, el primer naixement de la xarxa pública ha estat l’Aday Larragay Duran, que ha nascut amb 3,210 quilos a les 00.45 hores.

Per acabar, a la Regió Metropolitana Nord el primer naixement ha estat el del Ricardo, a les 00.18 hores.

Els pares i mares d’aquestes famílies inauguren el permís de paternitat de 16 setmanes per als dos progenitors. Per tant, fins a principis de febrer estan obligats a agafar el permís a jornada completa i, un cop passades aquestes 6 setmanes, poden administrar les 10 restants abans que la criatura faci un any.