Quim Torra

(ACN/Redacció) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat el president de la Generalitat, Quim Torra, a declarar com a investigat el 23 de setembre en la segona causa per desobediència per no retirar la pancarta dels presos del Palau el setembre passat.

Inicialment estava citat el 29 de juliol, però finalment el TSJC ha canviat la data per al 23 de setembre a les 10 del matí. El jutge instructor també accepta l’associació Impulso Ciudadano, que va presentar la denúncia inicial, com a acusació popular un cop consignada la fiança corresponent.

Aquesta és la segona causa oberta contra el president Torra. En la primera, el TSJC el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per desobeir l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs dels edificis públics en període electoral i ara Torra està en espera que el Tribunal Suprem resolgui un recurs que va presentar en contra la sentència i que es debatrà el 17 de setembre. La causa per la qual ara està citat com a investigat és per no fer cas a una ordre del TSJC que l’obligava a retirar del Palau una pancarta de suport als presos del procés amb un llaç groc.