quim torra

(ACN) El Tribunal Suprem preveu fixar per al pròxim 17 de setembre la vista del recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 19 de desembre, que el va condemnar a un any i sis mesos d’inhabilitació per no haver despenjat a temps una pancarta en què demanava l’alliberament dels presos, com li va requerir la Junta Electoral Central (JEC) durant la campanya electoral de les eleccions de l’abril del 2019.

A més dels magistrats, encapçalats per Manuel Marchena, a la vista hi seran presents els advocats de Torra i els representants de la fiscalia, que s’oposa al recurs del president de la Generalitat. Les parts exposaran els seus arguments i el tribunal podria emetre la sentència en poc temps. Si el veredicte rebutja el recurs del president de la Generalitat, la sentència del TSJC quedarà ratificada i Torra quedarà inhabilitat, malgrat que tindrà la possibilitat de presentar un nou recurs al Tribunal Constitucional.

El Tribunal Suprem avança en la resolució del recurs malgrat que el magistrat que havia de redactar la ponència, Miguel Colmenero, va demanar la setmana passada apartar-se del cas perquè ho considera incompatible amb la seva designació com a membre de la Junta Electoral Central (JEC).

La defensa de Torra, encapçalada per Gonzalo Boye, va presentar un recurs al Tribunal Suprem adduint que la sentència pretenia únicament apartar-lo de manera “il·legal i il·legítima” de la presidència de la Generalitat amb un seguit de decisions imparcials que constitueixen una “persecució política”. Segons els fiscals del Suprem, la sentència del TSJC està ben fonamentada i no hi ha motius per impugnar-la ni des del punt de vista formal ni pels arguments de fons.