En Xavi Dua és activista i defensor dels drets de les persones amb diversitat funcional. Ho va demostrar durant els anys que va ser reporter del programa ‘Codi de Barris’ de betevé, en què denunciava sense embuts les dificultats i barreres que tenen moltes persones a la ciutat de Barcelona pel fet de tenir algun tipus de discapacitat o per anar amb cadira de rodes.

Ara l’hem entrevistat perquè vol denunciar les dificultats que està trobant per poder accedir a un habitatge adaptat:

“Des de fa mesos busco un pis on poder viure i on em pugui moure amb la cadira de rodes. Després de presentar tots els papers i complint els requisits per poder llogar-lo la resposta sempre és un ‘no'”.

En Xavi ens explica que en el darrer pis que va intentar llogar un assessor immobiliari li va explicar que “les immobiliàries tenen sempre assessors fiscals i companyies asseguradores.

“Són les asseguradores qui tiren enrere el contracte de lloguer ja que en el cas de que no poguessis pagar els seria molt difícil desnonar-te ja que el fet d’anar amb cadira de rodes donaria molt mala imatge a l’empresa”.

Ara en Xavi està en peu de guerra i pensa lluitar per denunciar el que li està passant.

“Si ens tenen por perquè no quedaria bé desnonar-nos, que sàpiguen que penso denunciar davant l’Oficina de Discriminació de l’Ajuntament i davant la Federació d’Entitats amb Persones amb Discapacitat tot el que m’està passant. Em sento humiliat, discriminat i decaigut. Això no pot ser!”.