El tall ha començat pocs minuts després de les 9 del matí, quan la Guàrdia Urbana s’ha encarregat de desviar els vehicles, mentre els operaris municipals han col·locat tanques a les cruïlles del carrer de Sardenya amb Provença i amb Mallorca. Amb l’ajut d’una grua, al llarg del dia s’hi han instal·lat  jardineres de grans dimensions i cubs de formigó per impedir-hi l’accés amb vehicle.

La mesura ha obligat a desplaçar temporalment les dues parades del Bus Turístic que hi ha a la zona fins al carrer de Nàpols, entre Provença i Mallorca. També s’han suprimit les set places d’aparcament que hi havia al tram afectat.

Es tracta, però, d’un tall provisional que s’allargarà almenys fins al 23 de desembre, quan tanca el Mercat de Nadal. Pels paradistes, és una mesura positiva perquè suposa un augment de la seguretat. Tot i això, alguns estan a l’expectativa de com els afectarà el trasllat de la parada del Bus Turístic, que fins l’any passat tenien just davant de les parades.

Pel que fa als veïns, també ho veuen amb bons ulls, tot i que alguns alerten que podrien derivar-se’n problemes de trànsit, ja que Sardenya és un carrer molt transitat i en canvi Provença, per on s’obliga a girar als vehicles, només té un carril. Per minimitzar-ne l’impacte reclamen que se senyalitzi el tall des de diversos trams de carrer abans.

La prohibició de circular per aquesta via s’emmarca en les mesures aprovades per la Junta Local de Seguretat per prevenir atacs terroristes, unes precaucions que s’implantaran de manera progressiva i que inclouen convertir els entorns de la Sagrada Família en una àrea gairebé exclusiva per a vianants. En aquesta línia, abans que s’acabi l’any, també es prohibirà la circulació a tres trams més de carrers, en aquest cas de manera definitiva. Serà a Marina, entre València i Mallorca, i entre Mallorca i Provença, però deixant obert el pas de vehicles en sentit Llobregat; i a Provença entre Marina i Sardenya. Dins el mateix paquet de mesures, també s’han començat a blindar altres zones del centre de la ciutat, com els entorns de la Fira de Santa Llúcia.