FRANCESC MATEU, director d'Oxfam Intermón a Catalunya "En no saber l'escenari amb què ens trobarem ens porta a tots a tenir aquesta ansietat de donar resposta. Molt possiblement la ciutadania haurem de donar suport extrahumà, de calor, i potser econòmic perquè pugui augmentar la qualitat d'aquesta atenció però que la gent posi els ous a tots els cistells i posi una mica de racionalitat a l'emotivitat."

Oxfam Intermón i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat han fet aquest dimarts un seguit de propostes per millorar l’asil dels milers de refugiats sirians. Les dues entitats han instat també el Govern espanyol i la Unió Europea a abordar noves estratègies internacionals que facin front a les causes de la migració i sobretot han apel·lat a la responsabilitat i han exigit més coordinació.

L’informe presentat analitza al detall la situació vulnerable d’aquest col·lectiu i com preveure’n l’arribada. Una arribada que és, subratllen, responsabilitat dels estats però que cal reforçar amb polítiques autonòmiques i locals perquè aquestes persones tinguin unes condicions d’acollida dignes. Totes dues entitats han demanat a la ciutadania que no actuïn en calent, fent aportacions que no sempre són necessàries.

Francesc Mateu, director d’Oxfam Intermón a Catalunya, diu que “el fet de no saber l’escenari amb què ens trobarem ens porta tots a tenir aquesta ansietat de donar resposta, però molt possiblement”, afegeix, “la ciutadania haurà de donar suport extrahumà, de calor, i potser econòmic, perquè pugui augmentar la qualitat d’aquesta atenció”. Tant Oxfam Intermón com la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat han fet una demanda molt concreta a les institucions: que treballin polítiques concretes perquè els refugiats puguin tenir perspectives de futur.