preinscripcio universitaria 2023

Després de les preinscripcions de l’educació infantil, primària i l’ESO, aviat serà el torn de la preinscripció del batxillerat 2022-23 i els cicles formatius de grau mitjà. Arrencarà just després de Setmana Santa i s’allargarà pràcticament una setmana. Si aquest any comences l’educació postobligatòria t’interessarà saber totes les dates de la preinscripció del batxillerat i el grau mitjà per al curs 2022-23 i com fer-la pas a pas.

Dates de la preinscripció del batxillerat 2022-23

La preinscripció pel batxillerat 2022-23 s’obrirà del 20 al 26 d’abril. Durant aquests dies es podran presentar les sol·licituds i, totes aquelles presentades fora d’aquest termini, perdran totes les prioritats. Els criteris de prioritat serveixen per donar una puntuació a cada sol·licitud. D’aquesta manera s’estableix l’ordre d’accés a les places de cada centre.

A partir del 23 de maig podràs fer seguiment de la teva sol·licitud i el 22 de juny es publicarà l’assignació de places. La matrícula es podrà formalitzar entre el 23 i el 29 de juny i del 5 al 7 de setembre, en el cas de la matriculació extraordinària.

Com fer la preinscripció del batxillerat per al 2022-2023?

El procés de preinscripció és electrònic i es pot fer des de qualsevol ordinador, mòbil o tauleta amb connexió a la xarxa. Només hauràs d’entrar al web preinscripcio.gencat.cat i triar un dels mètodes d’autentificació per comprovar la teva identitat. En cas que l’alumne o alumna sigui menor, serà el pare, mare o tutor qui s’hagi d’identificar per fer el tràmit.

Un cop accedeixis a la sol·licitud electrònica, es recuperaran automàticament les dades de l’alumne si ja està escolaritzat a Catalunya i té el codi identificador del RALC, és a dir, el seu número del registre d’alumnes de Catalunya. En cas que l’estudiant sigui nou al sistema educatiu català i no disposi d’identificador, hauràs introduir totes les seves dades personals al primer apartat de la sol·licitud. En aquest cas, hauràs d’adjuntar també el llibre de família i el document d’entitat o passaport escanejat o fotografiat per les dues cares.

Dates de la preinscripció del grau mitjà 2022-23

La preinscripció pels cicles formatius de grau mitjà per al curs 2022-23 s’obrirà el 20 d’abril per als alumnes que estiguin cursant l’ESO o altres ensenyaments equivalents i el termini finalitzarà el 26 d’abril. En el cas de la alumnes sense continuïtat en l’escolarització, podran fer la preinscripció del 17 al 23 de maig.

Com fer la preinscripció del grau mitjà 2022-2023

Tens dues formes de fer la preinscripció per un grau mitjà. En format electrònic, si tens eina d’indentificació digital, o en suport informàtic, si no en disposes. En ambdós casos ho podràs fer a través del web de preinscripció preinscripcio.gencat.cat.

Per fer la preinscripció en format electrònic necessitaràs una eina d’identificació com el DNI electrònic, la T-CAT, el sistema Cl@ve o l’idCAT Mòbil. A continuació introdueix el teu número identificador d’alumne (RALC), obre el formulari de preinscripció i omple totes les dades personal. Després hauràs d’indicar el codi dels centres, cicles i torns als quals vulguis accedir per ordre de preferència i adjuntar tota la informació escanejada o fotografiada que es requereixi. Finalment, envia la sol·licitud.

En cas de fer la preinscripcio en suport informàtic, obre directament el formulari de preinscripció i omple totes les dades personal que et demanin. A continuació introdueix el codi dels centres, cicles i torns als quals vulguis accedir per ordre de preferència i adjunta tota la documentació escanejada o fotografiada que es demani. Per acabar, envia la sol·licitud.