Els primers veïns del carrer Nou de la Rambla, incendiat fa tres mesos, han començat a tornar aquest dimarts a casa. En concret són 10 famílies allotjades durant tot aquest temps en un dels hotels habilitats a Barcelona. La previsió de l’Ajuntament és que, entre aquest dimecres i dijous, puguin tornar la resta de veïns, que viuen en una trentena més de pisos.

Tornar a casa sota vigilància

Segons els primers veïns, els tres mesos fora de casa s’han fet llargs. “Teníem moltes ganes i esperem que ara tot vagi bé, que ens posin vigilància“, afirma en Juan Solano, que viu en un dels pisos en règim de lloguer social juntament amb la seva parella. L’Ajuntament de Barcelona està treballant per definir un nou model de funcionament a l’immoble que inclogui una figura pública que vetlli per la seguretat dels veïns i eviti ocupacions.

La Luz Divina Fernández, una altra veïna, viu en aquest pis des del 2010. Assegura trobar-s’hi a gust però, també, insisteix que cal seguretat: “Necessitem seguretat perquè no pugui entrar qui vulgui a l’edifici”, subratlla.

Esperem que hi hagi vigilant. Necessitem seguretat perquè no pugui entrar qui vulgui a l’edifici
Luz Divina Fernández, veïna Nou de la Rambla, 39-43

Els veïns tornen en tres fases

L’arribada dels veïns es farà entre aquest dimarts i dijous. Fonts municipals han assenyalat que “es fa de manera esglaonada per garantir la tranquil·litat de tots els veïns”. Avui han tornat els que havien estat allotjats a l’Hotel Apolo. Els dos propers dies ho faran la resta.

L’edifici del carrer Nou de la Rambla, 39-43, té un total de 48 pisos de lloguer a preus socials per a gent gran. L’Ajuntament ha assegurat que “tots els pisos estan en disposició de ser ocupats de nou. Se’ls han tornat tots els serveis”.

Els pisos estan preparats per ser habitats de nou. A la resta de l’edifici només queden els darrers retocs

A l’actualitat, hi ha una trentena de pisos amb llogaters i els que queden seran assignats en breu. Pel que fa a la seguretat que demanen els veïns, les mateixes fonts han explicat que els “propers dies es donarà més informació però el que és clar és que els veïns no hauran de patir per la seguretat”.