El març va ser un mes mogut i molt plujós a Barcelona. La precipitació també va ser abundant bona part del territori, malgrat que no a tot arreu, ja que en van quedar força al marge els dos extrems del país, tal com es pot comprovar en el següent mapa del Meteocat:

Després d’un inici del mes d’abril força tranquil i agradable, els mapes del temps anuncien un nou canvi de temps a pocs dies vista, coincidint amb l’arribada del cap de setmana.La pluja podria visitar novament la majoria de comarques i fer diana aquesta vegada en algunes de les zones on va ploure menys durant el març, sobretot cap al nord-est i a la Catalunya del Nord.

Diumenge i dilluns, dies passats per aigua

El canvi es farà notar sobretot a partir de divendres a la tarda a causa de l’aproximació d’una borrasca, que anirà acompanyada d’un embossament d’aire fred en altura.

Dissabte es preveu que sigui un dia força ennuvolat arreu del territori, amb alguns xàfecs a l’interior, a Ponent i el sud, i plugims a la costa, tot i que encara amb estones aprofitables a l’aire lliure en algunes comarques. Al vespre, però, la pluja guanyarà terreny de forma evident des de l’oest, i tendirà a generalitzar-se al llarg de la nit de dissabte a diumenge. El vent de llevant bufarà moderat i s’alterarà de forma notable l’estat de la mar.

Els darrers mapes indiquen que diumenge es formarà una borrasca que se centrarà al nord de les Balears, tot fent incidir vent de llevant -molt humits- cap a Catalunya. Amb aquest context, la pluja cauria amb abundància a sobretot a les comarques de Barcelona, Girona i a la Catalunya del Nord, i la neu tornaria a caure amb força a cotes mitjanes dels Pirineus, a l’entorn dels 1.600 m. El vent també es faria notar cap a la Costa Brava i es mantindria el tràngol marítim arreu.

La borrasca es mantindria entre les Balears i el Golf de Lleó dilluns, un fet que implicaria que es mantingués la pluja abundant cap al Rosselló, les comarques gironines i cap al litoral i el prelitoral. El vent giraria a gregal i s’allargaria encara el temporal de mar.

Les pròximes sortides dels models meteorològics seran clau per confirmar aquest pronòstic ja que, en funció de la posició final de l’ull de la pertorbació mediterrània podrem tenir escenaris força diferents pel que fa a l’acumulació d’aigua o neu.

A @btveltemps en farem un seguiment exhaustiu al llarg dels pròxims dies.