El Marc i la Laia fan proves d'ADN per descobrir l'autor d'un robatori. Els n'han donat tres mostres que han de comparar amb les que s'han trobat a l'escenari dels fets. L'objectiu d'activitats com aquesta és difondre les investigacions que es duen a terme al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, però també captar noves vocacions. Per això, aquí s'hi ensenya tot el que cal saber per treballar al centre. Els descobriments, però, no s'acaben a l'exterior. Les portes del parc estan obertes durant tot el dia i segons l'organització hi passaran prop de 2.000 persones. Sense vestir-se de científic, en aquest laboratori es poden conèixer algunes curiositats de l'ADN. Els qui visiten el centre poden visitar laboratoris com aquest on s'investiga el càncer. Tot i això la jordnada d'aquest any es dedica al a neurociència." Per als qui vulguin saber-ne més, s'han organitzat una quinzena de xerrades amb experts. Al llarg del dia es parlarà de temes tant diversos com l'Alzheimer, la dieta medierrània o el peix zebra.

Més enllà de fer experiments, els ciutadans també han pogut visitar les instal·lacions, un espai de recerca de referència en investigació biomèdica a l’Estat espanyol, i han pogut parlar amb investigadors de diverses àrees en una quinzena de converses qeu s’han organitzat.

La d’aquest 2012, n’és la cinquena edició, una jornada que des del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona han dedicat a la neurociència. Es tracta, segons els investigadors, d’una branca en la qual encara cal treballar. Malgrat els avenços de la ciència, hi ha parts del funcionament del cervell que encara es desconeixen.