Aquest és el moment en què els Mossos d'Esquadra entren al pis on els segrestadors tenien el nen amagat. La família, de nacionalitat colombiana, havia vingut a passar un dies a Barcelona. Aquí, uns desconeguts els ajudarien a regularitzar la documentació. Però, quan es van trobar, es van endur el nen a punta de pistola. El menor va estar amagat durant tres dies en aquest edifici de la Font de la Guatlla. En el moment del rescat, els agents el van trobar lligat de mans i peus. Els segrestadors també havien sedat el menor injectant-li fàrmacs. JORDI DOMÈNECH, cap de l'Àrea Central de Persones "Fisics no, però danys psicologics si que va patir, que li tallarien la llengua, li van posar una vegada el telèfon d'una persona que es feia passar per policia i li deien que en cas que la seva família no col•laborès i paguessin els diners el vendrien a una organització que sí li faria mal, a l'estil de les organitzacions sudamericanes." Un cop alliberat el menor va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu on va retrobar-se amb la seva família. Segons la policia, el cervell del segrest és un home que va coincidir mesos enrere amb el pare de la víctima en una presó valenciana. De moment hi ha dos detinguts.

Els fets van passar el 25 de setembre, quan el menor i la seva mare es van desplaçar des de la Comunitat Valenciana fins a Barcelona. Les víctimes, de nacionalitat colombiana, havien estat citades per unes persones que els asseguraven que els ajudarien a regularitzar la documentació, segons informa el cos policial.

Un cop es van trobar amb els presumptes segrestadors, els van fer pujar a un vehicle i els van conduir fins a una zona descampada del Baix Llobregat. Allà van aparèixer quatre persones amb armes de foc i la cara tapada, que van agafar el nen i el van introduir al maleter d’un vehicle. Abans de marxar, els segrestadors van exigir a la dona el pagament d’un rescat de cinc milions d’euros si volia tornar a veure el seu fill.

La mare, immediatament, va posar els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra. La Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Divisió d’Investigació Criminal es va fer càrrec del cas.  Segons la policia, l’instigador i cervell del segrest era l’intern d’un centre penitenciari que havia coincidit mesos enrere amb el pare de la víctima en una presó de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera va aconseguir dades de la víctima i la seva mare que li van servir per planificar el segrest.

Els Mossos van poder determinar que el nen era en un immoble de Barcelona i van descobrir el lloc exacte on es trobava (en un edifici del carrer de Trajà, on va estar durant el segrest). Aquestes dades van permetre alliberar el menor, que en el moment de ser rescatat estava lligat de mans i peus amb brides. Els serveis sanitaris que van ser requerits d’urgència van determinar també que els segrestadors havien sedat el menor injectant-li fàrmacs potents. A causa de l’estat en què es trobava,  la víctima va ser traslladada a l‘Hospital Sant Joan de Déu, on va retrobar-se amb la seva mare. El menor ha estat una setmana en observació.

Les gestions policials posteriors han permès determinar que els segrestadors van amenaçar el menor de tallar-li la llengua si parlava o vendre’l a un grup de torturadors si la seva família no pagava.