Per mar i amb aquesta calorosa rebuda ha arribat al moll de Barcelona la flama dels Special Olympics. Fa 20 anys l'actriu Marian Aguilera va ser l'encarregada de rebre el foc olímpic de Barcelona 92 a Empúries. Dues dècades més tard, acompanyada de l'atleta Patrícia Serrano, ha tornat a alçar la torxa. Aquest cop, la d'uns jocs Special Olympics més especials que mai. Es commemora el 20è aniversari d'una edició que, arrossegada per l'esperit olímpic del 92, va ser un punt d'inflexió per als Special catalans. JORDI DURÀ, secretari dels Special Olympics Catalunya "Va ser un salt quantitatiu i qualitatiu pel que fa a la visualització i a la sensibilització de la societat. Vam començar a créixer moltíssim pel que fa a l'esport de gent amb discapacitat intel·lectual. Torna la il·lusió del 92." Una il·lusió personificada en els més de 1.000 atletes que hi participaran. Esperen la cita amb ganes i s'han entrenat fort. "Hago 42 piscinas al día para estar fuerte para estas olimpiadas." "Em fa molta il·lusió. Seran els meus primers jocs olímpics." Des de Portal de la Pau, la torxa s'ha encaminat fins a Sant Jaume. Un recorregut que ha tingut fins a 19 rellevistes. Tots, molt ben acompanyats de personatges il·lustres del món de l'esport i la cultura catalana. I animats per un seguici que no ha deixat de corejar-los. Arribats a Sant Jaume, volta d'honor a la plaça i encesa del peveter. D'aquí la flama recorrerà totes les localitats de Catalunya que han estat seu dels jocs, i dijous que ve, de nou a Barcelona, n'il·luminarà la inauguració.

Aquesta edició dels Special Olympics (els jocs olímpics dels discapacitats intel·lectuals), commemora el vintè aniversari dels jocs del 92. Segons els organitzadors, aquell any va ser un punt d’inflexió per als Special Olympics catalans. “Va ser un salt quantitatiu i qualitatiu pel que fa a la visualització i a la sensibilització de la societat. Vam començar a créixer moltíssim pel que fa a l’esport de gent amb discapacitat intel·lectual”, explica el secretari dels Special Olympics Catalunya, Jordi Durà.

Aquest any, uns 1.100 esportistes participaran en els jocs. Se celebraran de l’11 al 14 d’octubre a Barcelona i a Vilanova i la Geltrú.