(EFE/Redacció) Dos policies nacionals que van resultar ferits en les manifestacions contra la sentència del procés a Barcelona el 2019 s’han personat com a víctimes del “terrorisme de carrer” en la investigació de l’Audiència Nacional sobre Tsunami Democràtic, segons ha avançat ‘El Mundo’ i ha confirmat l’ACN. La petició ha estat acceptada pel jutge Manuel García-Castellón després que una acusació popular que ja està en la causa, Dignitat i Justícia, hagi demanat al magistrat que remeti al Tribunal Suprem els indicis de delicte contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, perquè en ser eurodiputat és aforat davant del Suprem.

Els agents van rebre impactes al casc i a la mà

Segons l’escrit presentat, els dos agents antiavalots eren el 18 d’octubre del 2019 a la plaça d’Urquinaona, on els enfrontaments van ser més violents. Davant la previsió d’incidents, tots dos havien estat destinats a la protecció de la Prefectura Superior de Policia de la via Laietana.

Un dels agents era cap a les 20 h “parapetat” a la plaça, davant de la impossibilitat d’avançar pel llançament de llambordes, pedres, boles de petanca, bengales i altres objectes. El policia va rebre l’impacte d’un d’aquests objectes al casc, cosa que el va fer desplomar a terra inconscient. L’altre agent era a la mateixa zona i va rebre un impacte fort a la mà i va patir una fractura oberta de radi del braç dret. A causa de la lesió s’ha hagut de jubilar de policia amb 45 anys.

El despatx Fuster-Fabra Advocats, representant de l’acusació particular

Els dos agents seran representats pel despatx Fuster-Fabra Advocats, que ja exerceix l’acusació popular en altres casos vinculats al procés, com el dels CDR i l’operació Volhov, que amb la de Tsunami podrien acabar encaixant en la llei d’amnistia que impulsen el PSOE i els partits independentistes. El despatx d’advocats ha mostrat la seva oposició a aquesta proposició de llei, que considera una “violació de principis constitucionals”, i per això ha decidit personar-se com a acusació particular en el cas contra Tsunami Democràtic, en defensa dels dos policies ferits a Urquinaona.

La personació arriba dies després que el magistrat del cas dictés una interlocutòria en què atribuïa caràcter terrorista a Tsunami Democràtic i presentava indicis de delicte contra, entre altres, Carles Puigdemont i Marta Rovira. La fiscalia ha recorregut contra la decisió i afirma que no hi ha cap connexió entre Tsunami i els incidents d’Urquinaona.