Primer diumenge de maig de comerços oberts al centre de la ciutat, però pocs compradors a les botigues. La iniciativa d’obrir els diumenges de maig i octubre a les zones turístiques té com a objectiu aprofitar el turisme que hi ha a Barcelona, i enguany la situació és excepcional: l’estat d’alarma ja no està vigent, però encara no hi ha turisme a la ciutat. Per això, aquest diumenge al matí molts comerciants han decidit no obrir. D’altres sí que ho han fet i han notat una afluència de compradors molt baixa. Això podria ser perquè alguns ciutadans, com bona part dels que s’han acostat aquesta tarda al Portal de l’Àngel han comentat, no s’esperava trobar els comerços oberts.

Barcelona Oberta veu lògica la poca afluència

Des de Barcelona Oberta expliquen que la valoració que poden fer d’aquest primer diumenge d’obertura de comerços és totalment excepcional. A més, reflexionen sobre les prioritats dels usuaris. Entenen que el primer que faran els consumidors és omplir els locals de restauració i oci. I que, més tard, els arribarà el torn als comerços. Sobretot amb l’arribada del turisme.

Els usuaris aniran primer a consumir en establiments de restauració i oci, abans que a comprar. És lògic. L’afluència als comerços es recuperarà més tard. Sobretot quan puguin venir els turistes
Gabriel Jené, Barcelona Oberta

Els usuaris locals tampoc han aprofitat aquest dia d’obertura de botigues al centre per comprar. El primer diumenge de l’any amb comerços oberts ha coincidit amb la fi de l’estat d’alarma, i això ha fet que molts ciutadans hagin marxat de Barcelona ara que ja es pot sortir de Catalunya.

Malgrat això, el fet que les restriccions de mobilitat ja no hi estiguessin vigents ha atret visitants de fora de la ciutat, com una família del Montsià que ha explicat que “després de tant de temps tancats, poder sortir i venir en família a passejar per Barcelona i aprofitar per comprar als comerços d’aquí ha estat una gran satisfacció”.

10 festius de comerç obert

Aquest 2021 s’han fixat 10 festius d’obertura comercial, alguns dels quals no s’han pogut fer a causa de la pandèmia de coronavirus. A banda, a Barcelona també poden obrir els diumenges 9, 16 i 23 de maig i 3 i 10 d’octubre totes les botigues de la zona turística, en horari de 12 a 20 h.