Fins ara, la Platja de l’Eixample tenia un aforament màxim de 375 persones. Ara, l’espai s’ha limitat fins als 200 usuaris. També s’ha reduït el nombre d’hores que romandrà obert. Els barcelonins podran gaudir d’aquest recinte des del 25 de juny fins al 6 de setembre, entre les 10.30 h i les 18 h. Fins a l’any passat, es podia jugar amb l’aigua fins a les 20.30 h. L’Ajuntament ha dit ara que el que va passar era un error. Només era un debat intern i no s’havia près cap decisió sobre el tancament de la platgeta.

Una altra limitació fa referència al nombre de dies per setmana que es podrà accedir a la piscina. Si abans obria cada dia, ara l’Ajuntament ha decidit tancar-la els dilluns. A més, hi havia grups de casal d’estiu del consistori que anaven a la Platja de l’Eixample a passar-hi el dia. Això s’acabarà aquest any i l’Ajuntament els recol·locarà a altres espais amb aigua. Per tant, només els particulars podran entrar-hi.

L’Ajuntament va anunciar la setmana passada que la Platja de l’Eixample no obriria més al públic per les queixes d’una veïna pel soroll que ocasionaven els banyistes.

Crítiques de veïns i grups polítics contra el tancament de la Platja de l’Eixample

La decisió inicial de l’Ajuntament no va agradar a diversos veïns del barri, que no van dubtar a engegar una campanya per demanar que no es tanqui la zona de banys.

Des de la política municipal també han demanat reconsiderar el tancament de la Platja de l’Eixample. Abans de saber que l’Ajuntament mantindrà la piscina als Jardins de la Torre de les Aigües, el Grup Municipal del PSC ha assegurat que tancar l’espai “no és la solució per resoldre la contaminació acústica, i més amb les possibilitats tècniques, tecnològiques i d’organització a l’abast per tal de pal·liar les molèsties”. La portaveu adjunta socialista, Montserrat Ballarín, destaca que la Platja de l’Eixample és “un dels serveis públics de proximitat més emblemàtics de la campanya d’estiu” a la ciutat.

Esquerra Republicana s’ha oposat a tancar la piscina. La regidora dels republicans, Trini Capdevila, considera inadmissible que el govern municipal clausuri el recinte “per les queixes d’un sol resident”. Ha defensat la importància de la Platja de l’Eixample al districte, ja que “no hi ha equipaments com aquest per als infants“.

Repensar la normativa de soroll en els interiors d’illa

L’Ajuntament explica que, prèviament a la campanya, ja s’estava treballant en les diferents opcions per fer compatible “els drets dels infants a jugar i el dret al descans dels veïns”. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el Conseller Tècnic del districte de l’Eixample, Jordi Matas, ha reconegut que hi havia diverses queixes veïnals recollides i que el consistori hi ha reaccionat amb mesures correctores.

Sobre els nivells de soroll Matas ha afegit que el límit de 55 decibels que marca la normativa com a volum tolerable ” se supera molt fàcilment amb una conversa entre dues persones” i ha apuntat que potser caldria “repensar” la normativa als espais d’interiors d’illa i veure de quina manera s’hi poden generar activitats “de forma sostenible”.