El coordinador de Barcelona, ciutat refugi, Ignasi Calbó, ha denunciat les dificultats que té l’Ajuntament per poder acollir les persones que fugen de persecució i conflictes. Recorda que depenent de les ciutats el nombre de refugiats aquest any ha crescut el 100 % o per 150 % respecte al 2016 i que s’espera que a l’estiu la xifra es dispari. Amb aquesta situació, l’Estat ha apujat un 1,3 % el pressupost per atendre aquestes persones.

“Ens és extremadament difícil trobar allotjament per als refugiats i davant l’emergència d’habitatge els hem d’allotjar en pensions“, ha dit Calbó. Ha qualificat d’inacceptable el tancament de fronteres que està fent Europa davant de persones que fugen del terror, i que mentrestant les ciutats fan un esforç per incorporar els refugiats a les activitats del dia a dia perquè puguin refer aquí la seva vida.

Activitats per al Dia Mundial de les Persones Refugiades

El 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades i, com cada any, per conscienciar sobre la situació que viuen, s’han programat un seguit d’activitats a la ciutat.  Els mercats municipals seran un dels escenaris d’aquestes activitats. Es vol interactuar amb la gent per reflexionar sobre la facilitat amb què el menjar pot creuar fronteres i la dificultat que hi tenen les persones.