Un any i vuit mesos després de la posada en marxa a la superilla del Poblenou, aquest dimecres han començat les obres a la cruïlla entre els carrers de Pallars i de Roc Boronat. En aquest punt, les obres permetran ampliar la vorera cantó muntanya al carrer de Pallars i del cantó Besòs a Roc Boronat. Als dos carrers, hi quedarà un carril de circulació i un altre de serveis. La previsió és que aquests treballs acabin el 14 de juny.

La resta d’obres consistirà a crear zones de plataforma única. A partir de l’11 de juny i fins al 20 de juliol es treballarà a cruïlla dels carrers de Pallars i de Ciutat de Granada. Entre el 2 de juliol i el 31 d’agost es reurbanitzarà la cruïlla dels carrer de Tànger amb Ciutat de Granada i del 31 d’agost al 12 d’octubre es farà el mateix entre els carrers de Badajoz i Sancho de Ávila. Mentre es facin les obres s’habilitaran passos segurs per als vianants i es mantindrà el pas del carrils bici.

La demanda contra la superilla, a punt

L’ús de la superilla durant aquest temps no ha fet canviar d’opinió els veïns contraris al projecte. La Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou presentaran un contenciós administratiu d’aquí a un parell de setmanes. El portaveu de l’entitat, Jordi Campins, ha explicat que a la demanda reclamen que es reverteixi tot el que s’ha fet a la superilla i lamenta que si l’Ajuntament hagués negociat amb ells ara no demanarien l’anul·lació total. Campins assegura que l’experiència de tot aquest temps els referma en les seves crítiques a la superilla i, per això, veu negatiu que s’hi vagi “gastant pressupost en anar-la implementant poc a poc”.

En canvi, els veïns favorables a la superilla aplaudeixen els treballs. El portaveu del col·lectiu Superilla Poblenou, Carles Peña, remarca que la intervenció és “molt necessària i feia temps que les esperàvem”. Peña espera que els canvis que s’hi faran ajudin a “millorar la comprensió del que és una superilla, com s’hi ha de circular”.