Al Parc de Sant Martí, a tocar de les obres de l’AVE, es construirà una de les àrees de gossos més grans de la ciutat, amb 2.500 metres quadrats. És un espai que, segons expliquen els usuaris, fa anys està descuidat pels treballs ferroviaris i que, de fet, ja fan servir molts propietaris de gossos. Alguns consideren que la zona quedarà petita, i molts demanen que no es perdi la vegetació actual del parc. “Que no treguin els arbres, tots els veïns vam estar en contra que treguin els arbres, sinó quan faci calor no baixarà ningú”, diu la Montserrat Soriano. L’Eulogio Sánchez demana més espais per a gossos al barri: “Que no els facin tan grans i que no concentrin en un parc tots els gossos del districte”.

El projecte preveu instal·lar jocs per a animals i crear dues àrees delimitades: una de 1.600 metres quadrats per a gossos grans i una de 500 per a petits, a banda d’una zona d’estada per als propietaris. Tot això utilitzant materials reciclats. El regidor del districte, Josep Maria Montaner, explica que “és un parc gran, que té patrimoni, elements històrics, horts urbans, etc. i era molt important encaixar bé aquesta àrea de gossos i, tot això, s’ha fet amb veïns i entitats de la zona per trobar la solució més correcta”.

Les obres, que tenen un pressupost de poc més de 800.000 euros, havien d’haver començat fa mesos però es van endarrerir perquè es van trobar runes d’obra al subsol.