L’anunci del tancament de l’anomenada Platja de l’Eixample, un espai a la Torre de les Aigües que durant l’estiu es converteix en una zona pública de banys per als petits, ha generat una onada de crítiques entre les famílies que en són usuàries, que han impulsat una recollida de signatures a Change.org per demanar que es reverteixi la decisió.

Ha funcionat com a piscina municipal durant 30 anys però, si res no canvia, aquest estiu les famílies de l’Eixample hauran de buscar una alternativa perquè els petits puguin refrescar-se durant estiu a la ciutat. L’Ajuntament s’ha vist obligat a tancar-la per les queixes d’una veïna i la reacció dels barcelonins que en són usuaris ha estat immediata: recollir signatures per tombar la decisió, que, lamenten, s’ha pres sense fer prèviament una “consulta pública”.

En un manifest afirmen que “és un oasi únic per a les famílies de la ciutat durant els sufocants mesos d’estiu” perquè és assequible, poc profunda, té socorristes i és segura per als infants. També critiquen que la decisió s’hagi pres de manera dràstica, “sense consulta ni explicació” i no s’hagin buscat alternatives com la restricció dels horaris o la capacitat.