Dues entitats del barri, el menjador Ca la Rosa i la Nau Bostik, han apostat perquè la Sagrera, com Sant Antoni, també tingui la seva pròpia cervesa. “La Sagrera és un barri que té la seva personalitat i hem de tenir una cervesa que estigui a la seva altura”, explica Rosa Batalla, responsable del menjador Ca la Rosa. Per això, es van posar en contacte amb l’obrador de cerveses artesanes Birra 08, nascut al Clot, perquè elaboressin la beguda.

El sector de la cervesa artesana fa anys que viu un bon moment dolç. De fet la ciutat acull el Barcelona Beer Challenge, el concurs de cervesa artesana més gran de l’estat i altres esdeveniments, com el Clotober Festival o la fira de la cervesa artesana de Sant Antoni.

Pel que fa a les iniciatives empresarials hi ha diverses propostes, com Les Contrabandistes, que des de Gràcia aposta per arribar als festivals o, darrerament, la col·laboració entre la Moritz i la UPC, en la qual sis joves han ideat la cervesa de temporada de la casa.

De gust accessible

Birra 08 defineix la cervesa de la Sagrera com fàcil i accessible. Es tracta d’una cervesa rossa (“american pale ale”, torrada i amb un toc de llúpol molt clar.

A nas té tocs de cítrics, més florals, de fruita exòtica, sense embafar, però presents. I en boca és molt equilibrada”
Jordi Poblador, gerent de Birra 08

Una cervesa col·leccionable

A través d’un procés participatiu a les xarxes socials, els veïns van triar dos indrets de la Sagrera per plasmar a les etiquetes de les ampolles. Els emplaçaments escollits van ser la Nau Bostik i la plaça de Masadas. Segons els promotors de la iniciativa, la cervesa de la Sagrera ha tingut molt bona rebuda i vol ser col·leccionable. “La idea és que més espais emblemàtics de la Sagrera s’hi vagin representant, però veurem com s’esdevé” explica la Rosa Batalla.

On trobar-la

De moment, la cervesa artesana de la Sagrera només es pot trobar a la Floristeria, l’espai de gastronomia i cultura de la plaça de Masadas, i a la Nau Bostik a un preu de 3,30 euros. L’objectiu, però, és que més establiments la puguin anar oferint.