ISABEL ROMANO, Plataforma per la Llengua "La idea va sorgir buscant que trobessin la manera de que s'impliquessin i busquessin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana, que no és relacionés llengua amb aburriment i amb cosa feixuga. Vam pensar que inventant-se un joc al voltant de la llengua, ells podrien trobar una manera divertida d'aprofundir en el coneixement de la llengua, i sense adonar-se'n, aconseguir-ho." XAVI RODRÍGUEZ, alumne de l'escola Sant Pere Claver "Buscavem divertir-nos jugant amb el català, i donar la volta, en comptes de llibre i exercicis, un joc per aprendre."

Es tracta d’un joc d’estratègia, en què els participants han de demostrar els seus coneixements de català per poder salvar la llengua catalana. El segon premi ha estat per a l’escola Projecte amb ‘Olla de grills’, mentre que el tercer guardó ha estat per a l’escola Alexandre Galí, que ha presentat el joc ‘Hort Galí’.

En aquesta primera edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs en Català s’han presentat un total de 13 escoles de la ciutat, que han presentat les propostes en forma de maquetes. Plataforma per la Llengua ha organitzat aquesta iniciativa amb l’objectiu que alumnes, mestres i escoles de la ciutat descobreixin la faceta més lúdica i creativa de la llengua catalana dissenyant el seu propi joc sobre el català. L’organització ja ha confirmat que l’any que ve faran la segona edició del concurs i que s’estendrà a tot Catalunya.