Els patinadors de Sants han viatjat fins a Uganda per construir una rèplica d’una de les taules de salts fetes per ells mateixos a la plaça dels Països Catalans. La plaça, pendent de reforma, és un espai de referència en el món del patinatge urbà des de fa anys. Aquesta és la primera vegada que els patinadors de Sants exporten a l’estranger una de les seves mítiques estructures de patinatge. Dos patinadors de l’associació Sants4ever han estat a Kampala ajudant en la construcció de la taula de salts i coneixent el projecte esportiu i social vinculat a l‘”skate-aid” Uganda, molt similar al projecte santsenc.

Patinatge de carrer que ha esdevingut un projecte esportiu i social

La taula ha costat 400 euros i s’ha finançat gràcies a un projecte de micromecenatge que l’associació Sants4ever va llançar fa menys de dos mesos. El viatge ha durat 10 dies i ha servit també perquè els patinadors santsencs portessin fins a Kampala diverses caixes de material de patinatge donat per algunes marques esportives.

Els barcelonins expliquen que el viatge a Uganda ha estat una experiència única que reivindica el projecte esportiu que fa anys que desenvolupen a la plaça dels Països Catalans. El col·lectiu ha treballat per fer d’aquest indret una escola de patinatge urbà per a infants i joves. Amb un projecte educatiu al darrere, ofereixen activitats extraescolars en alguns centres de la ciutat i al Casinet d’Hostafrancs.