L’ampliació de l’estació de Sants es va anunciar aquest mateix mes de gener i comportarà la reforma de la plaça dels Països Catalans i els entorns. Per acabar de definir el projecte, s’ha convocat un procés participatiu perquè els veïns puguin dir-hi la seva.

L’estació d’autobusos, un espai molt degradat

La plataforma Stop Tanatori fa temps que s’oposa a la instal·lació d’un tanatori a l’antiga fàbrica dels Germans Climent, fins al punt que a principis d’any han portat a judici l’Ajuntament i la funerària, i han interposat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En espera de veure com la justícia resol el cas, demanen que s’aprofiti la reforma per millorar la connexió de l’estació amb la part nord del barri de Sants, on viuen molts veïns i on hi ha ubicades diverses escoles.

Els veïns reconeixen que la zona està molt degradada, sobretot per la presència de l’estació d’autobusos, que només es pot creuar en passos estrets en força mal estat, explica Carles Fernández, membre de la plataforma Stop Tanatori.

Un edifici més permeable amb el barri de Sants

Fernández demana que s’aprofiti el trasllat de l’estació d’autobusos a la plaça d’Espanya per fer una entrada molt més permeable amb aquesta zona del barri, així com amb la zona verda que està previst que es projecti on ara hi ha diversos pàrquings.

El futur tanatori, en el punt de mira

Un altra de les preocupacions de la plataforma és evitar que el futur tanatori, que es construirà a l’antiga fàbrica dels Germans Climent, acabi fent ús de l’espai públic. A més, Txema Martínez, membre de la plataforma, reconeix que demanaran al regidor que faci una intervenció d’urbanisme tàctic a la zona, abans que finalitzi el procés participatiu.