Amb aquesta reunió i quan falten tres dies per a l'inici de la festa, per fi ha arribat l'acord. Els bars del passeig de Sant Antoni s'han compromès a pagar 200 euros per col·laborar amb la Festa Major de Sants. Es tracta d'una aportació que ja fan altres bars del barri i que serveix per compensar l'augment d'ingressos que tenen durant els dies de festa. A canvi, les terrasses estaran obertes més enllà del seu horari. Fins a les dues de la matinada els dies laborables i fins a les tres els caps de setmana. SÒNIA MIRÓ, Federació de Carrers de Festa Major de Sants "Estem molt contents que per primera vegada els bars del passeig col·laborin amb la festa i que aquesta col·laboració segueixi amb el temps." Les negociacions van començar a l'inici de l'estiu quan la Federació de Carrers de Festa Major va demanar als bars del passeig 500 euros. Consideraven que les terrasses també es beneficiaven de la festa, que tenen a tocar. Finalment, totes dues parts han acordat rebaixar aquesta xifra. Aquesta aportació, però, encara queda lluny de la que fan els bars dels carrer guarnits, que paguen entre 800 i 2.000 euros pels dies de festa. Us ho ha explicat des del passeig de Sant Antoni, Anna Feliu.

Per primera vegada les terrasses del passeig de Sant Antoni pagaran una quota per col·laborar amb la Festa Major de Sants. La Federació de Carrers de Festa Major i els bars del passeig han arribat a un acord, aquest dimecres, pel qual els establiments d’aquesta via pagaran 200 euros com a compensació pels ingressos de més que tenen durant la festa. A canvi, les terrasses podran obrir més enllà del seu horari, fins a les dues, els dies laborables; i fins a les tres, el cap de setmana.

El conflicte es va iniciar al començament de l’estiu, quan la Federació de Carrers de Festa Major, que ara s’encarrega de gestionar els permisos, demanava als bars 500 euros per allargar l’horari durant els dies de festa. Finalment, l’acord s’ha fixat en 200 euros, una xifra que satisfà totes dues parts però que queda lluny de la que paguen els bars dels carrers guarnits, que oscil·la entre els 800 i els 2.000 euros. Segons la Federació, la diferència de quota es deu al fet que el passeig no està guarnit i, per tant, tot i ser cèntric, no hi arriben tants visitants.