L’Agència de Salut Pública de la Generalitat (ASPCAT)

apunta que l’obesitat, les malalties cardiovasculars, la diabetis i altres problemes de salut crònics es poden evitar amb una alimentació sana. És per això que ha elaborat la guia alimentària ‘Petits canvis per menjar millor’. El Departament de Salut hi ofereix, a través de missatges breus i representacions gràfiques, consells per reduir l’excés de pes en els infants i el consum de productes ultraprocessats.

L’ASPCAT confia en la dieta mediterrània per millorar la ingesta alimentària de la població i basa aquesta guia en consumir més fruites, hortalisses, llegums, oli d’oliva i aliments de temporada i beure més aigua. Alhora, insisteix en reduir de la nostra dieta la sal, els sucres, la carn vermella i els productes ultraprocessats.

El Departament de Salut ha aprofitat l’ocasió per recordar la importància de l’exercici físic, tot establint trucs per ser més actius, com fer servir les escales o fer una pausa de dos minuts per caminar per cada hora que estiguem asseguts. Salut Pública també ha penjat un vídeo a YouTube per complementar la guia.

Aquesta guia alimentària s’emmarca dins del PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable), orientat a “prevenir i controlar l’epidèmia d’obesitat que viuen els països industrialitzats”.