La Policia Nacional ha detingut quatre persones a Barcelona i tres a Madrid, que es dedicaven a transportar cocaïna en l’interior de pinyes. En total, els agents van decomissar 67 quilos, que havien estat localitzats a MercaMadrid. Per trobar la droga es van obrir totes les pinyes del carregament fins a localitzar aquelles que contenien estupefaents. Cada fruita en tenia al seu interior entre 800 i 1.000 grams.

La droga era transportada a l’interior de pinyes perfectament buidades, que posteriorment es reomplien amb uns cilindres compactes de cocaïna que eren recoberts amb un bany de cera. Així aïllaven les olors dels productes químics que contenen la droga per esquivar que els descobrissin.

Tot i això, els agents va descobrir aquest “modus operandi”, després de recopilar diverses informacions obtingudes en operatius contra el narcotràfic. Després d’investigar, la Policia Nacional va identificar l’empresa d’importació de fruita, que, suposadament s’encarregava de fer el trasllat de cocaïna des d’Amèrica del Sud. D’aquesta manera es va tenir coneixement de l’arribada d’un contenidor ple de fruita. La fruita provenia de Costa Rica des d’on viatjava a un port de Portugal, i d’allà va ser trasllada per carretera fins a MercaMadrid, on es va aturar al camió per fer-hi la inspecció final.