L’actual propietària de la Sala Granados, que va adquirir l’edifici a començaments del 2017, n’ha enderrocat l’interior, de manera que ara només es manté dempeus la façana. La plataforma Salvem la Sala Granados ha explicat a betevé que l’objectiu de l’empresa és transformar l’antic auditori en un centre d’estètica. En aquest sentit, Mònica Pagès assegura que “una clínica que cirurgia plàstica és molt més rendible que una sala de concerts” i afegeix que “la cultura no es valora.”

A més, la plataforma lamenta que ha demanat en reiterades ocasions a les diverses administracions que adquirissin l’edifici per gestionar-lo i vetllar per conservar el patrimoni cultural de la ciutat. De fet, el març de l’any passat, el govern municipal va descartar comprar la Sala Granados.

ERC demana al govern municipal que protegeixi el patrimoni barceloní

Davant d’aquesta situació, el Grup Municipal d’Esquerra ha demanat al govern municipal que protegeixi el patrimoni de la ciutat de l’especulació urbanística i recorden que en aquesta legislatura s’han perdut altres espais emblemàtics com el Restaurant Pitarra o el Colmado Quílez.

La Sala Granados, un edifici modernista que data del 1911

La Sala Granados és un edifici construït a començaments del segle XX pel doctor Salvador Andreu per al reconegut compositor Enric Granados. A l’interior, hi havia una sala de concerts i un espai on el músic treballava. Anys més tard, l’edifici va ser convertit en un estudi de doblatge.