Les escales mecàniques instal·lades als carrers de Barcelona van transportar 28,7 milions de ciutadans l’any 2017, mentre que els ascensors urbans van fer 6,3 milions de viatges. Com en qualsevol equipament d’aquestes característiques, és imperatiu fer revisions de manteniment però l’Ajuntament denuncia que una de les empreses encarregades no va complir amb les seves obligacions i li ha obert un expedient.

La companyia en qüestió és Eulen, que haurà de cobrir les despeses de reparació i aquelles reclamacions que puguin derivar de les deficiències que s’han detectat. D’una banda, els equips afectats per manca de manteniment són 25 escales mecàniques i set ascensors ubicats als districtes d’Horta-Guinardó, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Andreu. En tots s’estan fent les tasques pertinents perquè al setembre funcionin a ple rendiment.

Segon expedient a Eulen per la gestió d’escales mecàniques i ascensors

D’altra banda, hi ha cinc escales mecàniques i un ascensor que deixaven de funcionar sovint per deficiències estructurals. En aquest cas, segons ha explicat la tinenta d’alcalde en Urbanisme, Janet Sanz, es posaran a punt durant la tardor. Sanz ha sentenciat que s’ha sancionat Eulen perquè l’empresa “no havia fet la seva feina” i assegura que no és la primera vegada que li obren expedient. Al febrer ja van sancionar la companyia per possible incompliment o compliment defectuós de les obligacions i condicions del contracte.

Aquest expedient sancionador arriba després de fer una auditoria a les tres empreses encarregades de l’estat d’aquests elements. Un cop finalitzat el contracte antic, Sanz ha explicat que ara només hi ha una companyia encarregada de gestionar les escales mecàniques i ascensors, fet que, assegura, permetrà ser més constants a l’hora de controlar el funcionament de l’empresa.